Tarihçe

Tarihçe

26.12.2012 12466

OKULUMUZUN TARİHÇESİ VE GELİŞİMİ      

 İ.T.Ü. Sarıyer S.S. Arıköy Yapı Kooperatifi yerleşkesi içinde yer alan okulumuz Anafartalar İlköğretim Okulu adıyla 2004 yılında eğitim ve öğretim alanında hizmete girmiştir. Kurulduğunda, İstanbul İli Etüt Beslenme İlköğretim okulları uygulama projesi kapsamında  anne ve babası çalışan öğrencilere hizmet vermiştir Anafartalar İlköğretim Okulu 2004 yılının Eylül ayında ilk öğrencilerine kapılarını açmıştır. Karadeniz kıyısında, hoş bir ortamda, geniş bir doğal çevreye oturtulmuş zarif binasıyla okulumuz iyi imkanlar ile donatılmıştır.

30/03/2012 tarihinde  çıkarılan 6287 sayılı kanuna binaen 2014 yılında Anafartalar Ortaokulu adını almıştır ve bu ad ile öğrencilerine hizmetine devam etmektedir.

          Okul binası "U" şeklini anımsatmakta ve üç kısımdan oluşmaktadır. İdari kısım, Öğretim kısmı ve spor salonu olmak üzere inşa edilmiştir. Bina içinde 1 yemekhane, 1 fen laboratuarı,  1 bilgisayar laboratuarı, 1 müzik sınıfı, 1 kütüphane, 1 Görsel Sanatlar atölyesi,  1 çok amaçlı salon bulunmaktadır.

          Okulda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 14 öğretmen, 2 Yardımcı Hizmetli  ( öğrenci işleri,muhasebe) görev yapmaktadır.

          Okulumuzda öğrenci talebine göre öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı verilmektedir Okulun temizliği okul aile birliği tarafından hizmet alım yolu ile özel şirket tarafından yapılmaktadır. "Beslenme Dostu Okulu" ,"Beyaz Bayrak","Temiz Okul" kategorilerinde sertifikalara sahip olan okulumuz kendini geliştirmeye devam etmektedir.Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul İl Müdürlüğünün iştiraki olduğu projelere katılım sağlayarak kendini göstermektedir.

          Tüm sınıflarımızda elektronik etkileşimli tahta (akıllı tahta) olup öğretmenlerimiz tarafından yoğun bir şekilde kullanılarak öğrencilerimizin akademik yönden gelişimine büyük katkı sağlamaktadır.Okulumuzda görevli öğretmenler, öğrencilerinin, hem kendilerine hem de topluma yararlı birer birey olmaları için çalışmaktadır. Bu çalışmalar, programlara dayalı olarak, fırsatlara ve ihtiyaçlara karşılık verecek şekilde, devamlı olarak gelişmektedir.

         Okulumuzda 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren 5. Sınıflarda Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Uygulaması yapılmaktadır.İngilizce dilinin öğretiminde konuşma, okuma, yazma ve anlama becerilerinin geliştirilmesi esas alınmaktadır.2017-2018 öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5.sınıflar İngilizce uygulamalı okullar kapsamına alınmıştır.Türkiye genelinde 620 okul arasına girmiştir. Öğrencilerimizin bilimsel düşünen, modern ve yenilikçi olmalarının yanı sıra bir yabancı dili de iyi ve akıcı kullanmaları hedeflenmiştir.

 

          Öğrencilerimizin her birine sosyal etkinliklere katılma fırsatı verilmekte böylece kendini gerçekleştirme yolunda önemli bir adım atılmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki yarışmalara katılarak okulu temsil etmektedirler.